December 30, 2008

Bio

Zoals vele DJ’s is ook Marc van den Hurk begonnen te Dj’en door samen met een goede vriend een drive-in te beginnen. Gepakt en gezakt met een eigen drive-in, en een ton aan platen en cd’s draaide hij vanaf eind jaren 80 in grote en kleine zalen.

Marc had al snel de smaak van het draaien te pakken en ging naast zijn drive-in optredens, draaien in een aantal bekende clubs in de jaren 90 in Eindhoven onder zijn eigen naam en onder de alias DJ BamBam.

Naast het draaien begon muziek steeds meer een deel van Marc’s leven te worden. Marc investeerde in een grote studio, vol met hardware en software en begon begin jaren 90 met het produceren van tracks. BamBam Studio was geboren. Marc produceerde vele tracks voor diversen labels door de jaren 90 heen.

Ondanks dat Marc dankbaar de naam DJ BamBam gebruikte liet hij deze naam in 2005 vallen om een nieuwe start in zijn carrière te maken. Kamansi was geboren. Vanaf 2005 ging Marc draaien en produceren onder deze nieuwe naam. De eerste Kamansi productie was een piano versie van de Ronny V trance track ‘What if’, getekend door Robbins Entertainment.

Tegenwoordig produceert Marc frisse dance tracks en speelt clubs en feesten plat met tech- en progressive house. Daarnaast steekt hij veel tijd, samen met 2 andere Gearjunkies, in zijn website www.gearjunkies.com en www.dj2dj.nl. Voor deze websites schrijft hij tutorials, over de muziek, studio en DJ wereld, en schrijft reviews van studio en DJ gear.