Over Marc van den Hurk

Marc van den Hurk

Marc van den Hurk is al vanaf 1985 bezig met muziek: componeren, arrangeren, mixen, maar ook sounddesign en als DJ. Marc begon in de jaren 80 met geluiden programmeren voor synthesizers en het programmeren van drumcomputers in opdracht van diverse studio’s. Zijn liefde voor elektronische muziek komt voort uit een mix van Kitaro, Vangelis en de samples in de jaren 80 hiphop muziek. Zijn grote voorbeeld Ben Liebrand heeft hem in het vak remixer en producer getrokken.

Eigen platenlabel
Na het produceren van talloze pop, dance en hiphop hits in de jaren ’90 tot 2000, heeft Marc samen met Wilf Libgot in 2004 het platenlabel Airmass Music opgericht.  Mede door frustratie van de hedendaagse muziek download cultuur zijn ze in Oktober 2007 gestopt met het label.

A&R manager
Als A&R manager van Airmass Music en R-themus Music heeft Marc van den Hurk artiesten in zijn portfolio staan als Freek Geuze ( Spinnin Records, Dark Noize Recordings, Shah Music, Airmass Music ), Ruben van Ruiten aka Dj premacy ( Airmass Music, Bleu White ), DJ Joop ( Airmass Music, Spinnin, High Contrast, id-t Music ), Aaron D ( R-themus, Berk Music ), Gertjan Goudkuil ( Airmass Music, Cloud9 music), Ronald Vos aka Ronny v ( Airmass Music, Robbins entertainment, Baltic records ), Johan de Leeuw ( Airmass Music, Now Music, Sony/BMG, Kontor, Double Dance ), Kamansi ( Airmass Music, Robbins entertainment )

Zijn studiowerk
In de studio is Marc van den Hurk voornamelijk bezig met het produceren van tracks voor andere producers, zangopnames van diverse CD en CD single producties. Voor eigen tracks is helaas weinig tijd, al is Marc wel druk bezig met een eigen dance album, wat een geheel eigen sound gaat krijgen. Een release datum is nog niet bekend.

Auteur van een DJ Cursus
In 2006 heeft Marc van den Hurk voor de Hema een Dj cursus geschreven en geeft in zijn eigen studio workshops in alles wat maar met Dj-en, muziek, muziekproductie en synths te maken heeft.

Auteur en docent muziek producer voor de LOI
In 2008 heeft Marc van den Hurk de DVD geproduceerd welke onderdeel is van de Muziek Producers cursus van de LOI. Ook heeft hij meegewerkt aan het schrijven dan de cursus. Bij LOI is Marc van den Hurk momenteel verantwoordelijk voor de herziening van deze producer cursus, en docent.

Betatester, journalist en website beheerder
Marc is naast zijn studio werk ook bezig met het beta testen en sounddesign voor diverse softsynths, waaronder de plug-ins van Rob Papen en Steinberg GmbH en niet te vergeten zijn hobby websites www.gearjunkies.com en www.dj2dj.nl, welke hij samen met 2 andere Gearjunks beheert. Bij Gearjunkies en DJ2DJ heeft Marc ook de taak van pers en database manager, en schrijft hij  reviews en blogs over studio, software en DJ apparatuur. In 2013 is hij ook review’s gaan schrijven voor het EDM magazine Clublife van Clipboard Publishing.

Eigen opleidingsbedrijf
Ook heeft hij zijn eigen opleidingsbedrijf BamBam Opleidingen, waar hij cursussen en workshops geeft voor in het vak muziekproducer, Dj-en en geeft hij trainingen in Cubase, synthese, sounddesign, opname-, studio- en mixtechniek. Ook geeft hij workshops en masterclasses in diverse muziekwinkels in Nederland zoals Bax-shop.nl, i4-muzique en RJ-shop.

Certificaten
Marc heeft verschillende certificaten. Voor Steinberg is hij een gecertificeerd Cubase trainer, en door Moog Music is hij wereldwijd gecertificeerd als MoogPro.

Nog steeds actief als DJ
Als DJ is Marc van den Hurk tegenwoordig actief onder de naam Kamansi en draait 90/90 jaren dance, house en techno.

Bekijk zijn volledige CV op LinkedIn.